Servisne informacije za ponedjeljak 15.10.2018.

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je sunčano i prohladno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 6 stepeni celzijusa. Danas se u Krajini očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom. Prema kraju dana i u večernjim satima porast naoblake. Krajem dana ili večernjim satima slaba kiša je moguća ponegdje u Krajini i na zapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugozapadni. Dnevne temperature od 19 do 25, na jugu do 27 °C.

Biometeorološka prognoza je povoljna, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Nakon prohladnog jutra, tokom dana će biti ugodnije, uz porast temperatura i sunčane intervale.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen 4 puta, evidentirano je izvršenje 8 krivičnih djela. Dogodilo se 6 saobraćajnih nesreća, u kojima je lakše povrijeđena 1 osoba, a o stepenu povreda ljekari se nisu izjasnili za 3 osobe.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija su tokom vikenda obavili 136 pregleda.

U tuzlanskom porodilištu, u protekla 24 sata rođene su 4 bebe, 1 dječak i 3 djevojčice.

Smeće se odvozi iz naselja:  Magistrala Tojšići, Mujdani, Ibralići, Hidani, Spreče i Babajići, Dubnica Gornja sve do rječice Bijeljevac i Robne kuće Centar, Vukovije Gornje, Subašići, Ćive i Masle II i Hadžići u Petrovicama Gornjim, Kalesija, Jusupovići, Pahunjak i Kadrići.

Stanje na cestama

Zbog jutarnje magle koja smanjuje vidljivost, savjetujemo pojačan oprez u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Sve učesnike u saobraćaju pozivamo na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa.

Saobraćaj teretnih vozila obustavljen je zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-5 Blažuj-Gromiljak, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Crnoj Gori u terminima od 09:00 do 13:00 sati i 15:00 do 18:00 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.