Servisne informacije za ponedjeljak 14.10.2019. godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je sunčano sa maglom po kotlinama. Temperatura u 8 sati iznosila je 8 stepeni. Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 21 do 27 °C.

Uz povoljne biometeorološke prilike, tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Mjestimična magla može kod hroničnih bolesnika uzrokovati manje poteškoće. Obzirom da će danju biti dosta toplije u odnosu na svježiji jutarnji period, naročito u unutrašnjosti, poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima.

U protekla 24 sata, na području Tuzlanskog kantona javni red i mir narušen je dva puta, evidentirana su četiri krivična djela, dogodilo se šest saobraćajnih nesreća.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 125 pregleda.

Na UKC-u Tuzla rođeno je šest beba, četiri djevojčice i dva dječaka.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Kikači Centar, Kikači Gornji, Ćivića Brdo, Kundakovići, Vukovije Gornje – od Piste desno, Kehonjina kafana, Mejtefište, Zenuni, Telica, Džafići, Masle I, Bulatovci, Memići do rijeke Tavne, Brezik, Hemlijaši, Zukanovići i Markovići.

Stanje na cestama

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost u planinskim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Radovi na autoputu A-1 izvode se na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od 2 km.

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25.novembar i Grab, večeras od 20 sati do sutra do 06 sati ujutro, za saobraćaj se zatvara dionica autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: