Servisne informacije za ponedjeljak, 13.08.2018.godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je  sunčano vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 18 stepeni celzijusa. Danas se u većem dijelu naše zemlje očekuje pretežno sunčano vrijeme. Umjeren porast naoblake tokom poslijepodneva ponegdje u centralnim, zapadnim, jugozapadnim područjima Bosne, kao i na istoku Hercegovine može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar u većem dijelu zemlje slab do umejren jugozapadni. Jutarnje temperature od 16 do 21, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 29 do 35 °C.

Zbog približavanja poremećaja sa zapada biometeorološke prilike će biti relativno povoljne. Na jugu će poslijepodnevni sati zbog visokih temperatura, biti dosta neugodni, stoga se hroničnim bolesnicima i meteoropatima preporučuje suzdržavanje od težih aktivnosti, uz reduciranje boravka na otvorenom. Moguće su i reakcije na vrijeme u vidu iscrpljenosti, razdražljivosti i nesanice.

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir nije narušavan, dogodila su se tri krivična djela i 14  saobraćajnih nesreća, u kojima su četiri osobe lakše povrijeđene, a za dvije osobe ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda.

U protekla 24 sata na području općine Kalesija dogodile su se dvije saobraćajne nezgode. Povrijeđenih nije bilo.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 128  pregleda.

Smeće se danas odvozi iz naselja od  raskršća Međaš pista prema džamiji Vukovije Gornje,Bara do pijace mosta Tojšići, Novo Naselje Tojšići, Hrasno Gornje ,Hrasno Donje ,Brdo i Babina Luka, MZ Tojšići Centar,Gornji Tojšići do Hidana i Mosta pijace od drvenog magacina i Aerodrom, Rainci Donji od raskrsnice Rainci Gornji do Ciglane Hrastovi Aerodrom.

Servisnim informacijama dodajemo podatke iz tuzlanskog porodilišta, gdje je u protekla 24 sata rođeno osam beba; tri dječaka i pet djevojčica.

Stanje na putevima 

Na putevima u BIH jutros se saobraća uz umjerenu frekvenciju vozila. U jutarnjim satima upozoravamo na maglu, koja smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Zbog visokih dnevnih temperatura, na duža putovanja krećite u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo dionice autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica (zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova Ban Brdo preusmjeren iz vozne u preticajnu traku), Podlugovi-Visoko(oštećenje dilatacione naprave, na mostu MO4 se saobraća preticajnom trakom) i Kakanj-Visoko (most u blizini petlje Visoko), kao i dionice magistralnih puteva: M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, M-16 Karanovac-Crna Rijeka, M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-6 Domanovići-Stolac.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnom prelazu Izačić pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta. Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: