Servisne informacije za ponedjeljak 09.09.2019. godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 17 stepeni celzijusa. Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C.

Slično kao u dane vikenda, uz relativno nepovoljne biometeorološke prilike, tegobe kod osjetljivih osoba će biti nešto izraženije. Moguće su slabije meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije. U poslijepodnevnim satima, opšta slika će se postepeno popraviti.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen jednom, evidentirano je 6 krivičnih djela. Dogodilo se 9 saobraćajnih nesreća.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 107 pregleda.

U protekla 24 sata rođeno je 11 beba, pet djevojčica i šest dječaka.

Smeće se danas odvozi iz naselja MZ Tojšići – Centar, Tojšići Gornji do Hidana i Žutog mosta kod pijace, Miljanovci od rječice Bjeljevac do Benzinske pumpe IBM i zaseok Hamzić, Rainci Donji od stadiona Pedići i Zates, Olanovica, Carska Bašta, Katanovići i Paljevine.

Stanje na cestama

U većem dijelu BiH saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle.

Povodom održavanja “Drill and Chill Festivala”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, do 15.09.2019.godine, od 11.00 do 11:45 sati saobraćaj će biti obustavljen. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Zbog radova u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Konjic-Jablanica, M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jajce-Jezero.

Zbog radova na asfaltiranju danas (09.09) od 08 do 20 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R- 443 Kiseljak-Kreševo. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Kreševo-Lepenica-Kiseljak.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima zadržavanja duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: