Servisne informacije za ponedjeljak 09.07.2018.

Jutros je u Kalesiji oblačno vrijeme sa slabom kišom. Temperatura u 8 sati iznosila je 16 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 94 procenta, atmosferski pritisak 987 hektopaskala. Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Kiša, pljuskovi i grmljavina su mogući u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Na jugoistoku Hercegovine lokalni pljusak je moguć poslije podne. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevne temperature od 20 do 26, na jugu od 27 do 32 °C.

Slično kao u proteklom periodu, ugodnije tokom prijepodneva. Drugi dio dana proteći će uz porast temperatura i sparno vrijeme, što će uzrokovati poteškoće osjetljivim osobama, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti. Dodatni problem može nastati usljed manjka svježine u noći i problema sa snom.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 117 pregleda.

Kvalitet zraka

Kvalitet zraka za dan 08.07.2018 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, Živinice, Mobilna: Doboj Istok.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kanotna, vatrogasne jedinice u protekla 24 sata, osim nekoliko tehničkih intervencija imale su i intervencije na gašenju požara:

Općina Živinice

VJ Živinice imala je intervenciju u mjestu stara pruga Živinice gdje je gasila instalaciju od plinske boce.

Općina Gračanica

VJ Gračanica imala je intervenciju u mjestu Vratnice gdje su gasili šporet i napu.

Svi požari su lokalizovani i ugašeni.

Stanje na cestama

Danas će se nastaviti maraton „Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“ u okviru kojeg su biciklisti i maratonci krenuli jučer iz Bihaća ka Srebrenici. Današnja etapa kreće iz Jajca do Sarajeva. Dolazak u Potočare je 10.07. Maratonci se kreću uz policijsku pratnju, a mi molimo sve učesnike u saobraćaju da uspore u trenutku prolaska kolone.

Na autoputu A-1 dionici Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Apelujemo na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Podsjećamo, zbog radova u Crnoj Gori, od 8 do 13 sati ne preporučujemo korištenje GP Deleuša.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: