Servisne informacije za ponedjeljak 08.04.2019.

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je oblačno i tmurno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 11 stepeni celzijusa. Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Vjetar slab do umjeren uglavnom zapadni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 13 do 19 °C. 

Slabljenje južine, uz temperature zraka koje neće suviše oscilirati, ugodno će djelovati na većinu populacije. Moguće su povremene tegobe kod osjetljivih osoba, pretežno zbog izraženije naoblake, slabijih padavina i mjestimično tmurnog vremena. Većim dijelom dana, sjeverno strujanje će pojačavati osjet hladnoće, stoga je poželjno posvetiti pažnju odijevanju.

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir narušen 3 puta, evidentirano je izvršenje 2 krivična djela. Na području Tuzlanskog kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nesreća. Četiri osobe su zadobile povrede o čijem stepenu se ljekari nisu izjasnili, dok su dvije osobe lakše povrijeđene.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 94 pregleda.

U porodilištu tuzlanskog UKC-a, do 7,00 sati rođeno je 11 beba; tri dječaka i osam djevojčica.

Smeće se odvozi iz naselja: MZ Tojšići – Centar, Tojšići Gornji do Hidana i “Žutog mosta” kod pijace, Miljanovci od rječice Bjeljevac do Benzinske pumpe IBM, Vukovije Gornje, Džafići, Mejtefište, Zenuni, Masle, Kalesija Gornja, Jusupovići, Pahunjak i Kadrići.

Stanje na cestama

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Zbog izvođenja radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Bojnik (A-1, smjer Vlakovo-Jošanica), saobraća se usporeno-jednom trakom. Planirano je da radovi traju do kraja ovog mjeseca. Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku su i radovi na magistralnom putu M-18 Kladanj-Podpaklenik, a na mjestu radova postavljena je svjetlosna signalizacija i saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona vozila u oba smjera.

Na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima u toku je izgradnja kružnog toka, zbog čega se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-2 prolaz kroz Neum, M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac. M-4 Teslić-Karuše i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac).

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prelazi Ivanica-Gornji Brgat i Bosanski Novi-Dvor (za vrijeme obustave, omogućen je prelazak pješaka i biciklista). Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: