Servisne informacije za ponedjeljak 06.05.2019. godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je oblačno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 3 stepena celzijusa. Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na planinama sa snijegom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 4 do 10, a u Hercegovini od 10 do 14 °C. 

Niže temperature, uz povećanu naoblaku i povremene padavine, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati poteškoće. Jutarnji sati će biti svježiji, stoga je neophodno u ovom periodu posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće. Na jugu malo toplije i ugodnije, pri tome uz sjeverno strujanje koje će povremeno uzrokovati probleme osjetljivim osobama.

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir narušen jednom, evidentirano je izvršenje 2 krivična djela, a na području Tuzlanskog kantona dogodile su se 2 saobraćajne nesreće u kojima nije bilo povrijeđenih.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 109 pregleda.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Kikači Centar, Kikači Gornji, Ćivića Brdo, Kundakovići, Prnjavor, Kurtići, Dubnica Donja, Vukovije Donje, Jukanovići desna strana do piste, Memići – od riječice Tavne, Osnovna škola u Memićima do benziske pumpe HaliloviĆ, Šahbazi i Muratovići.

Stanje na cestama

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu saobraćajnu situaciju jutros u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Apeluje se na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na toj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su radovi na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), zbog čega se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajamo magistralni put M-5 u Ključu i Jajcu, kao i magistralne puteve: M-17.4 Mostar-Čitluk, M-5 Busovača-Kiseljak, M-17 Tarčin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde, M-18 Kladanj-Podpaklenik i M-4 Teslić-Karuše.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta GP Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.