Servisne informacije za ponedjeljak 06.04.2020. godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je vedro i sunčano. Temperatura u 8 sati iznosila je 8 stepeni. Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Na krajnjem sjevernu i sjeveroistoku Bosne povremeno jaki udari vjetra. Dnevna temperatura od 14 do 20, na jugu do 22 °C.

Slično kao u proteklom periodu, uz povoljnije biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. U jutarnjim satima, kod osjetljivih osoba moguće su slabije poteškoće usljed nešto nižih temperatura. Sa odmicanjem dana posvuda će otopliti i biće ugodnije. Poželjno je slojevito se odjenuti.

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir narušen 6 puta. Evidentirano je izvršenje 7 krivičnih djela. Na području TK su se dogodile 4 saobraćajne nezgode, u kojima su 2 osobe zadobile tjelesne povrede, a o povredama 6 osoba ljekari se nisu izjasnili.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 41 pregled.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Rainci Donji od Ciglane-Hrastovi, Puzići, Herići, Požegići, Pedići do potoka, od Begove pekare, Gutići, Dolina, Miljanovci, od rječice Bjeljevac do Benzinske pumpe IBM, Hamzići, Kalesija Gornja, Jusupovići, Pahunjak.

Stanje na cestama

Na jake udare vjetra ovoga jutra upozoravamo na putevima u jugozapadnim krajevima naše zemlje. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.

Danas počinju radovi na mostu ispred naplatnog mjesta Zenica jug, na autoputu A-1. Za vrijeme ovih radova, saobraćat će se jednom trakom, naizmjenično.

Molimo vozače da unutar BIH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Potpuna zabrana kretanja u BIH na snazi je od 20 sati do 05 sati ujutro.

Pojačana je frekvencija teretnih vozila na graničnom prelazu Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Vardište, Karakaj i Rača.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: