Servisne informacije za ponedjeljak 04.11.2019. godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je promjenjivo oblačno sa kraćim sunčanim intervalima. Temperatura u 8 sati iznosila je 18 stepeni celzijusa. Danas u većem dijelu Bosne oblačnije prije podne sa prolaznom kišom, a u drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Pretežno oblačno vrijeme bi se zadržalo u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne gdje se jača kiša prognozira u jutarnjim satima, a zatim slabljenje i postepen prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jačim udarima brzine 40 do 55 km/h. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C.

Slično kao u dane vikenda, uz lošije biometeorološke prilike, kišu i južno strujanje u Hercegovini i na zapadu. Tegobe kod osjetljivih osoba povremeno će biti jače izražene. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nesanice, malaksalosti. Sa odmicanjem dana, negativni uticaj vremena će oslabiti.

U protekla 24 sata, na području Tuzlanskog kantona javni red i mir narušen je jednom, evidentirano je sedam krivičnih djela, dogodilo se pet saobraćajnih nesreća.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 99 pregleda.

Smeće se odvozi iz naselja: Kikači Centar, Kikači Gornji, Ćivića Brdo, Kundakovići, Prnjavor, Kurtići, Dubnica Donja, Vukovije Gornje – od piste desno Kehonjina kafana, Mejtefište, Zenuni, Telica, Džafići, Masle, Memići – od riječice Tavne, Osnovna škola u Memićima do benziske pumpe Halilović, Šahbazi i Muratovići.

Stanje na cestama

Ovoga jutra se na putevima u našoj zemlji saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone, kao i na jake udare vjetra na pojedinim dionicama.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na rekonstrukciji graničnog prelaza Vardište, danas i sutra (04.i 05.11.) saobraćat će se sporije uz povremene obustave. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: