Servisne informacije za ponedjeljak 02.07.2018.

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je pretežno oblačno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 15 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 100 procenata, atmosferski pritisak 990 hektopaskala. Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni povremeno sa slabom kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i na zapadu Bosne jugozapadni, a u ostalim područjima sjeveroistočni. Dnevne temperature od 22 do 28, na jugu od 27 do 32 °C.

Uz povoljne biometeorološke prilike i duže sunčane intervale većina populacije će se osjećati ugodnije. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. U najtoplijem dijelu dana preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Prema informacijama iz PS Kalesija, u protekla 24 sata na području općine Kalesija dogodile su se tri saobraćajne nezgode. Jedno lice je povrijeđeno.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 94 pregleda.

Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži sutra, u utorak, 3. jula doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom u naseljima Kikači i Babina Luka u vremenu od 08:00 do 16:00 sati.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvaltet zraka za dan 01.07.2018. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima BKC i Lukavac dok se na lokalitetima Skver, Bukinje, Živinice i Mobilna: Doboj Istok ne može ocijeniti.

 

Stanje na cestama

U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu. Upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona, te na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti na pojedinim dionicama u višim predjelima. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Radovi na deminiranju terena izvode se na magistralnom putu M-14.1 Bosanski Brod-Bosanski Šamac (u naselju Liješće) zbog čega od 07 do 14:30 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova koji se izvode u Crnoj Gori, od 09 do 13 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: