Servisne informacije za petak, 9.11.2018.godine

Jutro je u Kalesiji i okolnim mjestima svanulo sunčano jutro s mjestimičnom maglom. Temperatura u 8 sati iznosila je 2 stepena, vlažnost zraka 100 %, pritisak 993 hPa.Danas u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba, osim što je tokom prijepodneva preporučljivo biti oprezniji zbog moguće pojave magle, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Poželjno je slojevito se odjenuti, obzirom da će nakon prohladnog jutra danju biti toplije.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir nije narušavan, evidentirano je izvršenje 3 krivična djela. Na području TK dogodilo se 7 saobraćajnih nesreća. O stepenu povreda ljekari se nisu izjasnili za 3 osobe.

U protekla 24 sata na području općine Kalesija dogodila se jedna saobraćajna nesreća. Krivičnih djela i slučajeva remećenja javnog reda i mira nije bilo.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 52 pregled.

Na kraju informacija iz porodilišta, gdje je u protekla 24 sata rođeno 13 beba, 6 dječaka i 7 djevojčica.

JKP “KOMUNALAC” KALESIJA –Smeće se odvozi danas iz naselja: Kikači centar, G. Kikači, Ćivića Brdo, Kundakovići, Donji Rainci do raskrsnice G. Rainci do Ciglane, Olanovica, Carska Bašta, Katanovići i Paljevine.

Stanje na putevima 

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera vidljivost je ovoga jutra smanjena zbog magle, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Izdvajamo puteve uz rijeke: Bosnu, Lašvu, Vrbas i Drinu, zatim šire područje Mrkonjić Grada, Prijedora, Doboja, Gračanice i Ljubuškog, kao i dijelove Sarajeva, te dionice autoputa A-1 Zenica-Tarčin i Zvirovići-Bijača i magistralni put M-17 Konjic-Jablanica. Savjetujemo sporiju i oprezniju vožnju.

Danas od 08 do 11 sati izvode se deminerski radovi na magistralnom putu M-16 Donji Vakuf–Jajce kod tunela Skela, tako da se na ovoj lokaciji saobraća uz povremene obustave u trajanju do 15 minuta.

Zbog radova na ugradnji uređaja za brojanje prometa, na magistralnom putu M-17 Blažuj-Tarčin (u mjestu Binježevo) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, zatim autoput Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve: M-17 Mostar-Ortiješ, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad, M-6 Domanovići-Stolac, M-6.1 Kolo-Posušje, M-15 Priluka-Glamoč, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Olovo-Kladanj.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: