Servisne informacije za petak, 31.08.2018.godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros  je vedro i sunčano vrijeme. Temperatura u 8 h iznosila je 17 stepeni. Danas će u Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U Bosni umjereno do pretežno oblačno. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske oblačnosti. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu Bosne i sjeveru Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Padavine se ne prognoziraju na krajnjim sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C.

Biometeorološke prilike će biti relativno povoljne. Na zapadu zemlje bi osobe osjetljive na vrijeme mogle osjetiti smetnje poput glavobolje, pojačanog umora ili razdražljivosti. Na jugu zemlje zbog vrućine i štetnog sunčevog zračenja preporučljivo je preduzimati mjere zaštite.

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir narušen dva puta, dogodila su se četiri krivična djela i osam saobraćajnih nesreća, u kojima je sedam osoba lako povrijeđeno, a za tri osobe ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda.

U protekla 24 sata na području općine Kalesija nije bilo saobraćajnih nezgoda, krivičnih djela niti slučajeva u kojima je javni red i mir narušen.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 55 pregleda.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Prnjavor,Kurtići i Dubnica Donja, Tubići, Novo Naselje,Magistralni put do Prnjavora Huremi i Ulica Senada Požegića Magistrala.

Stanje na putevima

Zadnji je radni dan u sedmici, pa se tokom dana očekuje pojačana frekvencija vozila, kako na putevima u BIH, tako i na graničnim prelazima. Posebno frekventan saobraćaj očekujemo u poslijepodnevnim satima. U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Na svim putnim pravcima učesnicima u saobraćaju savjetujemo da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno,saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Deminiranje terena i povremene polusatne obustave saobraćaja tokom dana aktuelne su na dionicama magistralnih puteva:
– Bosanski Petrovac-Drvar (na planinskom prevoju Oštrelj, od 08 do 16h),
– Bosanski Šamac-Odžak (u mjestu Prud od 08 do 16 sati) i
– Brčko-Bijeljina (u mjestu Gredice od 07 do 14:30 sati).

Sanacioni radovi u toku su na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i na magistralnom putu M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg i Karaula). Na ovim dionicama postavljena je saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja su za sada kratkotrajna. Zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: