Servisne informacije za petak 3.08.2018.

Jutros je u Kalesiji oblačno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 21 stepen celzijusa.Danas  u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti će u poslijepodnevnim satima i u Hercegovini usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu.Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 19°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu zemlje od 31 do 35°C.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Planirane aktivnosti poželjno je obaviti tokom jutra, obzirom da će temperature u najtoplijem dijelu dana dostizati visoke vrijednosti. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i sunca. Opšta slika će se pogoršati usljed manjka svježine i visokih temperatura zraka tokom noći.

U protekla 24 sata na području općine Kalesija javni red i mir narušen je jedan put.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 48  pregleda.

Smeće se danas odvozi iz naselja  MZ Tojšići Centar,Gornji Tojšići do Hidana i Mosta pijace, Rainci Donji od raskrsnice Rainci Gornji  do Ciglane- Hrastovi, Memići – od riječice Tavne, Osnovna škola u Memićima do benziske pumpe Halilović, Šahbazi i Muratovići, Magistrala Tojšići ,Mujdani,Ibralići, Hidani, Spreče, Babajići i Grad.

Stanje na putevima

Na putevima u našoj zemlji ovoga jutra saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona. U centralnim i zapadnim krajevima, na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, te ponegdje u višim predjelima, magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Na magistralnom putu M-6 Domanovići-Stolac, zbog izvođenja neophodnih radova (u blizini BP Rebac) od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U toku je redovno održavanje dionice magistralnog puta M-18 Semizovac-Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom. Radovi se izvode i na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) gdje se saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Apelujemo na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog održavanja „Prve noćne utrke u Kaknju“ večeras od 19 do 20 sati doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-445 Kakanj-Ćatići (gradske ulice u sastavu ovog regionalnog puta).

Na GP Izačić pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH, dok na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: