Servisne informacije za petak, 28.09.2018.godine

Jutros je u Kalesiji sunčano vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 3 stepena, vlažnost zraka 100 %, a pritisak 998 hPa. Danas  u Bosni i Hercegovini sunčano. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima lokalno će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, jugu zemlje do 26°C.

Nastavlja se period stabilnijeg vremena i povoljnijih biometeoroloških prilika, većim dijelom dana. U jutarnjim i večernjim satima preporučljivo je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen 3 puta, evidentirano je izvršenje 8 krivičnih djela. Dogodile se 10 saobraćajnih nesreća, u kojima je 1 osoba teže a 3 lakše povrijeđene.

Kako doznajemo iz PS Kalesija u protekla 24 sata nije bilo saobraćajnih nezgoda, krivičnih djela niti slučajeva u kojima je javni red i mir narušen.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 50 pregleda.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Prnjavor,Kurtići i Dubnica Donja, Dubnica Gornja sve do rječice Bijeljevac i Robne kuće Centar, Donji Rainci od stadiona Pedići i Zates, Rainci od raskršća za Šehiće do Begove pekare.

Na kraju informacija iz porodilišta, gdje je u protekla 24 sata rođeno 9 beba, 4 dječaka i 5 djevojčica.

Stanje na putevima 

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove jutarnja magla smanjuje vidljivost, a izdvajamo puteve uz Lašvu i Drinu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog minerskih radova danas od 11 do 15 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja na magistralnom putu M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik, kod mjesta Podpeć (Orlova Klisura).

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ, tako da vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima: M-5 Blažuj-Gromiljak (Gladno Polje i prolaz kroz Kiseljak), M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-16.1 Klašnice-Prnjavor.

Od ostalih puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja izdvajamo regionalne puteve: R-418 Prozor-Tomislavgrad(Podbor-Aćimići), R-445 Lješevo-Visoko, R-454a Bratunac-Drinjača i R-474 Jelah-Piljužići.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

S obzirom na dane vikenda koji su pred nama, očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima BiH, tako i na graničnim prelazima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: