Servisne informacije za petak, 23.11.2018.godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je vedro. Temperatura u 8 sati iznosila je 58 stepeni celzijusa.Danas u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U većem dijelu Bosne prije podne se prognozira pretežno oblačno vrijeme, a u drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 13 do 17°C.

Biometeorološke prilike su povoljnije u odnosu na protekli period. U Hercegovini i na zapadu zemlje opšta slika će biti ljepša. U unutrašnjosti je moguće duže zadržavanje naoblake, što će kod osjetljivih osoba uzrokovati manje poteškoće. Drugi dio dana će biti ugodniji.

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir narušen dva puta, evidentirano je izvršenje šest krivičnih djela i dogodilo se pet saobraćajnih nesreća, u kojima su dvije osobe lakše povrijeđene, a za jednu osobu ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda. Tri nezgode su bile sa materijalnom štetom.

U protekla 24 sata na području općine Kalesija nije bilo saobraćajnih nezgoda, krivičnih djela niti slučajeva u kojima je javni red i mir narušen.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 50 pregleda.

JKP “KOMUNALAC” KALESIJA – Smeće se danas odvozi iz naselja: od  raskršća Medaš- Pista prema džamiji G.Vukovije- Bara do pijace mosta Tojšići, Novo.Naselje, Rainci od raskršća za Šehiće do Begove pekare, Vukovije Gornje, Dzafici, Mejtefiste, Zenuni, Masle, Bulatovci, Memici do rijeke Tavne, Brezik, Hemlijasi, Zukanovici, Markovići.

Stanje na putevima 

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i ponegdje u višim predjelima, magla ili niska oblačnost smanjuju vidljivost. Izdvajamo magistralne puteve: M-17 Blažuj-Konjic-Drežnica, M-16.2 Jablanica-Prozor, M-5 Ripač-Bosanski Petrovac-Ključ, M-14.2 Bosanski Petrovac-Drvar i M-15 Priluka-Glamoč-Mlinište, te šire područje Doboja i Mrkonjić Grada. Kolovoz je mjestimično vlažan, a učestali su i sitniji odroni.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

Dani vikenda su pred nama, tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima.

Napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: