Servisne informacije za petak, 21.09.2018.godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je svanulo sunčano jutro. Temperatura u 8 h iznosila je 12 stepeni, vlažnost zraka 97 %, dok je pritisak iznosio 1019 hPa,a do kraja dana očekujemo temperaturu do 28 stepeni. Danas u Bosni i Hercegovini većinom umjereno oblačno. U ranim jutarnjim satima prolazno slaba kiša na istoku Bosne. U poslijepodnevnim satima po Bosni se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Prije podne na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30°C.

Biometeorološke prilike su povoljne. Više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale i nešto izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima.

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir  narušen 1 puta, evidentirano je izvršenje 6 krivičnih djela, a  dogodilo se 8 saobraćajnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško povrijeđena, a četiri lakše.

U protekla 24 sata na području općine Kalesija nije bilo saobraćajnih nezgoda, krivičnih djela niti slučajeva u kojima je javni red i mir narušen.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 53 pregleda.

Smeće se danas odvozi iz naselja  G.Kalesija, Jusupovici, Pahunjak, Kadrići, Prnjavor, Kurtici i Dubnica Donja.

Stanje na cestama

U jutarnjim satima skrećemo pažnju na smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u centralnim i istočnim krajevima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačanog je intenziteta, posebno na dionicama u gradskim centrima.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ, tako da vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce.

Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore izvode se na regionalnom putu R-474 Jelah-Piljužići, zbog čega je na ovoj dionici na snazi obustava saobraćaja. Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah.

U cilju nesmetanog održavanja penjačkog “Drill and Chill” festivala do 23.septembra, od 11 do 11:45 sati dolazi do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na put preko Čađavice (Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori i najavljenih obustava saobraćaja, danas i sutra od 09 do 13 i 15:30 do 18:30 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Zbog posjete ministra vanjskih poslova Ruske Federacije danas od 12 do 15 sati doći će do obustave saobraćaja na području Istočnog Sarajeva, a od 14 do 16 i od 18 do 19:30 sati na dionici aerodrom Mahovljani-Aleksandrovac-Klašnice, kao i na pojedinim ulicama na području Banja Luke. Iz istog razloga zabranjuje se saobraćaj teretnim vozilima iznad 7,5 tona od 10 do 16 sati na području Istočnog Sarajeva, a od 13 do 21 sat na području Banja Luke i Laktaša.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: