Servisne informacije za petak, 2.11.2018.godine

Jutros je u Kalesiji oblačno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 14 stepeni, vlažnost zraka 100 %, pritisak 993 hPa.Danas  u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Većinom se očekuje slaba kiša. Više padavina je moguće od sredine dana prema poslijepodnevnim satima na području Krajine i zapada Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen 3 puta, evidentirano je izvršenje 9 krivičnih djela. Na području TK dogodilo se 15 saobraćajnih nesreća, u kojima je teške tjelesne povrede zadobila 1 osoba, lakše tjelesne povrede zadobilo 11 osoba, a o stepenu povreda ljekari se nisu izjasnili za 3 osobe.

U protekla 24 sata na području općine Kalesija zabilježen je jedan slučaj remećenja javnog reda i mira i jedno krivično djelo. Saobraćajnih nesreća nije bilo.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 45 pregleda.

Otežano vodosnabdijevanje u nekoliko naselja općine Kalesija.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Od raskršća Medaš-Pista prema džamiji G.Vukovije- Bara do pijace mosta Tojšići, Novo Naselje, Rainci od raskršća za Šehice do Begove pekare, Vukovije Donje, Jukanovići desna strana do Piste, Bulatovci, Memići do rijeke Tavne, Brezik, Hemlijaši, Zukanovići, Markovići.

Stanje na cestama 

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost, posebno u višim planinskim predjelima (izdvajamo prevoj Makljen na putu Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje), kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Skrećemo pažnju i na sitne odrone zemlje ili kamenja.

Za danas je najavljen početak deminerskih radova na dionici magistralnog puta M-16 Donji Vakuf-Jajce (Skela, na ulazu u Jajce), zbog čega će u terminu od 08 do 16 sati dolaziti do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Danas i sutra izvodit će se sanacioni radovi i na regionalnom putu R-461 Srebrenik-Bukva (u dužini od 800m), zbog čega će u vremenu od 08 do 17 sati saobraćaj biti obustavljen. Za vrijeme obustave vozila će se preusmjeravati na putni pravac Srebrenik-Donja Orahovica-Gračanica.

Zbog rekonstrukcije mosta, obustavljen je saobraćaj teretnih vozila na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo sjever-Lepenica i Podlugovi-Visoko, zatim autoput Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve: M-6 Domanovići-Stolac, M-6.1 Kolo-Posušje, M-15 Priluka-Glamoč, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Olovo-Kladanj. Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: