Servisne informacije za petak 13.09.2019. godine

Jutros je u Kalesiji tmurno i maglovito. Temperatura u 8 sati iznosila je 13 stepeni celzijusa. Danas će u Bosni preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama će biti magle. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Nakon svježije noći i ugodnijeg prijepodneva, u drugom dijelu dana su kod osjetljivih osoba moguće manje poteškoće, pretežno zbog nešto izraženijeg osjeta sparine i relativno visokih temperatura. Poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

U protekla 24 sata, na području Tuzlanskog kantona javni red i mir narušen je tri puta, evidentirano je 14 krivičnih djela a dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 40 pregleda.

U protekla 24 sata, na UKC-u Tuzla rođeno je 12 beba, osam djevojčica i četiri dječaka.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Kikači Centar, Kikači Gornji, Ćivića Brdo, Kundakovići, Prnjavor, Kurtići i Dubnica Donja.

Stanje na cestama

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u sjeverozapadnim krajevima, kao i uz rijeke Drinu, Lašvu i Spreču.

Povodom održavanja “Drill and Chill Festivala”, na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), do 15.09.2019.godine, saobraćaj se obustavlja od 11:00 do 11:45 sati. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 dionice Podlugovi-Sarajevo sjever i Sarajevo zapad-Lepenica, kao i magistralne puteve: Olovo-Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje, Lanište-Ključ i Jajce-Jezero.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Dani vikenda su pred nama tako da očekujemo pojačan promet vozila, kao na putevima u BiH, tako i na graničnim prelazima

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: