Servisne informacije za petak, 12.10.2018.godine

Jutros je u Kalesiji svanulo sunčano jutro, uz malu do umjerenu oblačnost. Temperatura u 8 sati iznosila je 5 stepeni, vlažnost zraka 99 %, pritisak 1026 hPa, a do kraja dana očekujemo temperaturu do 21 stepen. Danas u jutarnjim satima, a i prije podne po kotlinama Bosne se očekuje magla i niska oblačnost. U drugoj polovini dana, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23, jugu zemlje od 22 do 26 stupnjeva.

Uz povoljne biometeorološke prilike većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osoba osjetljivih na promjene biće slabije izražene. U Bosni je mjestimično moguća pojava magle, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom u jutarnjim satima. U većem dijelu dana ugodno, poslije podne i uz nešto izraženiji osjet sparine, preporučljivo je slojevito se odjenuti.

Kako doznajemo iz MUP-a TK javni red i mir narušen jedan puta, dogodilo se 5 krivičnih djela i 12 saobraćajnih nesreća.

Kako doznajemo iz PS Kalesija u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nezgoda. Povrijeđenih nije bilo.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija  obavili su 44 pregleda.

Smeće se danas odvozi iz naselja:  Od  raskršća Medaš- Pista prema džamiji G.Vukovije- Bara do pijace mosta Tojšići, NovoNaselje, Rainci od raskršća za Šehiće do Begove pekare, Vukovije Gornje, Dzafići, Mejtefište, Zenuni, Masle, Memići – od riječice Tavne,osnovna škola u Memićima do benziske pumpe Halilovic, Šahbazi i Muratovići.

Vijesti iz porodilišta UKC-a Tuzla: Rođeno 11 beba; osam dječaka i tri djevojčice.

Stanje na putevima

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Savjetujemo sporiju i oprezniju vožnju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na sanaciji mosta preko rijeke Vrbas, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i magistralne puteve: M-17 Konjic-Tarčin, M-5 Blažuj-Gromiljak (Gladno Polje i prolaz kroz Kiseljak), M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima  ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Crnoj Gori od 09 do 13 i od 15 do 18 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

S obzirom na dane vikenda koji su pred nama, očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prelazima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: