Servisne informacije za petak 09.08.2019. godine

Jutros je u Kalesiji sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Temperatura u 8 sati iznosila je 21 stepen celzijusa. Danas u većem dijelu Bosne dio prijepodneva umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. Poslije podne rijetki lokalni pljuskovi su moguću u višim područjima centralne, istočne i zapadne Bosne. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar u Bosni slab istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slab do umjeren jugozapadni. Dnevne temperatura od 29 do 35, na jugu do 37 °C. 

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Planirane aktivnosti poželjno je obaviti tokom jutra, obzirom da će temperature u najtoplijem dijelu dana dostizati visoke vrijednosti. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i sunčevog zračenja, uz izbjegavanje dužih boravaka na otvorenom.

U protekla 24 sata, na području Tuzlanskog kantona javni red i mir je narušen jednom, evidentirano je šest krivičnih djela, dogodilo se devet saobraćajnih nesreća.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 72 pregleda.

U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 14 beba, sedam dječaka i sedam djevojčica.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Magistrala Tojšići, Mujdani, Ibralići, Hidani, Spreče, Babajići, Od benziske pumpe IBM do raskršća prema Šehićima, Rainci Donji od stadiona Pedići, Zates, Olanovica, Carska Bašta, Katanovići i Paljevine.

Stanje na cestama

Zbog teže saobraćajne nezgode koja se noćas dogodila u mjestu Modrac (M-4 Tuzla-Doboj) obustavljen je saobraćaj i preusmjeren kroz grad Lukavac.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Naizmjenično-jednom trakom saobraća se na dionicama: M-5 Ključ-Lanište, M-1.8 Srebrenik-Orašje (sanacija tunela Ormanica) i u Jajcu (M-5, sanacija mosta preko rijeke Plive).

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim radovima, a izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Mostaru.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište (na lokalitetu Perduhovo selo), zbog deminerskih radova, u vremenu od 07 do 14 sati saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali su zadržavanja za sada do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: