Servisne informacije za petak 06.09.2019. godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je oblačno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 17 stepeni celzijusa. Danas pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskom. Moguća je slabija grmljavina. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25°C, na jugu zemlje do 30°C.

Tokom jutra će biti ugodnije, potom će se biometeorološke prilike postepeno kvariti. Približavanje pogoršanja, uz mjestimično izraženiju sparinu u poslijepodnevnim satima, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Od reakcija na promjenu vremena moguće su glavobolja, nervoza, reumatski bolovi, problemi sa snom i malaksalost. Opšta slika će biti nešto ljepša u Hercegovini.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen 3 puta, evidentirano je 5 krivičnih djela. Dogodilo se 9 saobraćajnih nesreća.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 55 pregleda.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Od raskršća Međaš – Pista prema džamiji Vukovije Gornje – Bara do pijace mosta Tojšići, Novo Naselje, Vukovije Gornje – od Piste desno, Kehonjina kafana, Mejtefište, Zenuni, Džafići, Masle, Memići – od riječice Tavne, Osnovna škola u Memićima do benziske pumpe Halilović, Šahbazi i Muratovići.

Stanje na cestama

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada, kolovoz je mjestimično mokar u istočnim i zapadnim krajevima naše zemlje. S obzirom da meteorolozi za danas najavljuju padavine u većem dijelu naše zemlje, savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Povodom održavanja “Drill and Chill Festivala”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, od danas pa do 15.09.2019.godine, od 11.00 do 11:45 sati saobraćaj će biti obustavljen. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Zbog radova na sanaciji klizišta danas (06.09.) od 07 sati do sutra (07.09.) do 18 sati, biće obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj-Lopare. Za vrijeme obustave, saobraćaj će se preusmjeriti na lokalni put kroz Tobut.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 dionice Podlugovi-Sarajevo sjever i Sarajevo zapad-Lepenica, kao i magistralne puteve: Olovo-Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje, Lanište-Ključ i Jajce-Jezero.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: