Servisne informacije za 31.07.2017

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 21 stepen celzijusa, relativna vlažnost zraka 95 procenata, atmosferski pritisak 988 hektopaskala. Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima, lokalni pljuskovina i grmljavina su mogući u istočnim i centralnim područjima Bosne i istočnim i jugoistočnim područjima Hercegovine. Vjetar uglavnom slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 31 i 37, na jugu zemlje do 39 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Opšta slika će biti lošija u odnosu na protekli period. Visoke temperature tokom dana i sve izraženiji nedostatak svježine u noći, nepovoljno će djelovati na većinu ljudi. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom. Preporučljivo je provoditi mjere zaštite od sunca.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice Tuzlanskog kantona, kvalitet zraka za dan 30.07.2017. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac i Živinice dok na lokalitetu mobilna: Kladanj nije moguće ocijniti kvalitet zraka.

Stanje na  putevima TK

M – 4 Simin Han – Donje Caparde  Zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci na magistralnom putu  vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

R – 471 Lukavac – Banovići Zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac – Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite na području Tuzlanskog kantona, vatrogasne jedinice su u protekla 24 sata osim nekoliko tehničkih imale i dvije intervencije na gašenju požara i to na području općine Gračanica, gdje je u naselju Đozolovo brdo gorjelo nisko rastinje i na području općine Srebrenik gdje je gorjela divlja deponija smeća u naselju Crveno Brdo. Požari su lokalizirani i ugašeni.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: