Servisne informacije za 29.07.2017

U Kalesiji i okolnim mjestima jutro je sunčano uz malu oblačnost. Temperatura u 8 sati iznosila je 21 stepen celzijusa.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu, ponegdje umjerenu oblačnost. Vjetar, slab, na sjeveru Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostalim područjima jugozapadni. Dnevne temperature zraka od 29 do 34, na jugu do 36 °C.

Prema informacijama iz PS Kalesija u protekla 24 sata u Tojšićima je u dva slučaja narušen javni red i mir.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike su povoljne. Mada će jutro još uvijek biti relativno svježe, tokom dana će temperature porasti i biće mjestimično sparno, stoga je poželjno djelimično reducirati aktivnosti i ne izlagati se velikim naporima u poslijepodnevnim satima. Neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i sunčevog zračenja.

Stanje na putevima

Pretežno suh kolovoz i umjerena frekvencija vozila, karakterišu ovoga jutra odvijanje saobraćaja na putevima u BiH. Vozače pozivamo na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog održavanja 45. Internacionalne turističke Una regate, još danas u vremenu od 17:30 do 24 sata, biće obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-5 u centru Bihaća. Za vrijeme obustave, vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce.

Danas od 13 do 16 sati, zbog održavanja Međunarodne smotre „FIĆO FEST 2017“ (brzinski ispit), doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-963 G.Grkarica-Babin do (od Centra Federalnog MUP-a do Babinog dola).

Do kraćih zastoja tokom dana, dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo putne pravce: M-17 Jablanica-Konjic, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Maglaj-Žepče, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Doljani i Izačić. Na ostalim graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Duža zadržavanja tokom dana, očekujemo na većini graničnih prelaza, a posebno onima na jugu naše zemlje.

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: