Servisne informacije za 27.11.2017

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Temperatura u 8 sati iznosila je 1 stepen celzijusa, relativna vlažnost zraka 100 procenata, atmosferski pritisak 994 hektopaskala. Danas u Bosni i Hercegovini prije podne oblačno. Slab snijeg prije podne će padati u centralnim istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. U centralnim i istočnim područjima zemlje zadržaće se pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jaka bura koja će oslabiti krajem dana. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -1 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

Postepena stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu populacije. Opšta slika će biti ljepša u Hercegovini i na zapadu, u Bosni će duže zadržavanje naoblake, niske temperature i padavine uzrokovati probleme osjetljivim osobama. U drugom dijelu dana biće nešto ugodnije.

Prema informacijama iz PS Kalesija, u protekla 24 sata na području općine Kalesija dogodila se jedna saobraćajna nezgoda. Povrijeđenih lica nije bilo.

Smeće se danas odvozi iz naselja Prnjavor, Kurtići i Huremi, Gornji Rainci od Begove pekare desna strana do stadiona  G.Rainci (Ciglana), MZ Tojšići – Centar, Novo Naselje, Bara, Gornji Tojšići do Hidana.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 26.11.2017 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, Živinice, Mobilna: Kalesija

 

Stanje na  putevima TK

R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja Zbog rekonstrukcije kolovoza na regionalnom putu R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja, od raskrsnice za Brnjičane do raskrsnice za Moranjce,  od 07 do 19 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja TK, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice  pored nekoliko tehničkih imale su i dvije intervencije na gašenju požara i to:

Općina Lukavac, VJ Lukavac imala je jednu intervenciju na gašenju požara, peć za centralno grijanje u naselju Gnojnica.

Općina Srebrenik, VJ Srebrenik imala je jednu intervenciju na gašenju požara, automobil u ul. Mehmeda Ibrahimovića u Srebreniku. Požari su lokalizovani i ugašeni.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: