Servisne informacije za 25.09.2017

Jutros je u Kalesiji pretežno oblačno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 13 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 99 procenata, atmosferski pritisak 991 hektopaskal. Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Kiša i pljuskovi se uglavnom očekuju od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C.

Prema informacijama iz PS Kalesija u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nezgoda, u kojoj je jedno lice lakše povrijeđeno. Na području općine Kalesija, u protekla 24 sata počinjeno je i jedno krivično djelo.

Smeće se danas odvozi iz naselja Memići –od riječice Tavne, škola u Memićima do Rileta, Šahbazi i Muratovići, Vukovije Donje- Od Jutela prema Dubravama, Sarači, Zahirovići, Pjanići, Hadžići, Mešići.

Kvalitet zraka           

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 21.09.2017 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, Živinice dok se na lokalitetu Mobilna: Gradačac kvalitet zraka ne može ocijeniti.

Stanje na  putevima TK

M-4 Simin Han – Donje Caparde  Zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci na magistralnom putu  vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M – 18 Stupari – Kladanj Zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom.

R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja Zbog rekonstrukcije kolovoza na regionalnom putu R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja, od raskrsnice za Brnjičane do raskrsnice za Moranjce,  od 07 do 19 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R – 469 Živinice – Međaš Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih cesta R – 469 i R – 470, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara cvilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, vatrogasne jedinice, pored nekoliko tehničkih, imale su  i jednu intervenciju na gašenju požara i to na području općine Banovići, u naselju Draganja gdje je gorjelo nisko rastinje ukupne površine cca 1000 m2. Požar je lokaliziran i ugašen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: