Servisne informacije za 24.10.2017

U Kalesiji je jutros oblačno vrijeme sa kišom. Temperatura u 8 sati iznosila je 9 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 100 procenata, atmosferski pritisak 983 hektopaskala. Danas u Bosni oblačno vrijeme sa kišom. Padavine se očekuju oglavnom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, a prije podne i u zapadnim djelovima. Očekivana količina padavina u centralnim područjima između 5 i 15 litara po metru kvadratnom, na zapadu do 10 litara. Na istoku i sjeveroistoku Bosne od 20 do 40 litara, lokalno i do 60 litara kiše po metru kvadratnom. Na planinama snijeg koji se ne prognozira ispod 1200 metara nadmorske visine. U Hercegovini pretežno oblačno vrijeme veći dio dana. Kiša se predviđa za sjever Hercegovine, na planinama snijeg. U većem dijelu Hercegovine od poslijepodnevnih sati razvedravanje, osim sjevera. U utorak u cijeloj zemlji vjetrovito. Vjetar je umjeren i jak sjevernog smjera. U jugozapadnim i zapadnim područjima Bosne, sjeveru i istoku Hercegovine mogući su i olujni udari. Prema kraju dana slabljenje vjetra u cijeloj zemlji. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni.

Zbog izvođenja radova na elektrodistributivnoj mreži, u srijedu 25. oktobra, kao i u četvrtak 26. i petak 27. oktobra u vremenu od 9 do 15 sati bez struje će biti Rainci Donji (Čanići, Salkići, Herići).

Smeće se danas odvozi iz naselja Gornja Kalesija- Kadrići, Jusupovići, Pahunjak – AERODROM, Vukovije Donje- Od Jutela prema Dubravama, Miljanovci, Pezići, Gaj do Sarača i Živčići.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 23.10.2017. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, dok se na lokalitetima Živinice i Mobilna: Teočak kvalitet zraka ne može ocijeniti.

Stanje na  putevima TK

R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja Zbog rekonstrukcije kolovoza na regionalnom putu R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja, od raskrsnice za Brnjičane do raskrsnice za Moranjce,  od 07 do 19 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R – 469 Živinice – Međaš Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih cesta R – 469 i R – 470, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Požari: VJ na području TK osim nekoliko tehničkih i dostava pitke vode nisu imale intervencija na gašenju požara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: