Servisne informacije za 23.10.2017

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme sa slabom kišom. Temperatura u 8 sati iznosila je 9 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 96 procenata, atmosferski pritisak 978 hektopaskala. Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama snijeg koji se ne prognozira ispod 1200 metara nadmorske visine. Očekivana količina padavina je uglavnom između 20 i 40 litara po metru kvadratnom, u planinskim područjima zemlje i do 60 litara. Vjetar u većem dijelu zemlje umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a na zapadu i jugozapadu Bosne jak vjetar sjevernog smjera. Temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C. Na jugu zemlje temperatura zraka između 12 i 16°C.

Prema informacijama iz PS Kalesija u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nesreća u kojoj nije bilo povrijeđenih. Javni red i mir narušen je u dva slučaja.

Smeće se danas odvozi iz naselja Memići –od riječice Tavne, škola u Memićima do Rileta, Šahbazi i Muratovići, Babina Luka, Donje Hrasno i zaseok Brdo, Spreče, Mujdani, Dubnica Gornja  i Dubnica Donja i Hamzići u Miljanovcima.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 22.10.2017. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac i Živinice dok se na lokalitetu Mobilna: Teočak kvalitet zraka ne može ocijeniti.

Požari

Grad Tuzla U protekla 24 sata PVJ Tuzla je imala intervenciju na gašenju elektro instalacije na stambenom objektu u ulici Goste Lazarevića.

Stanje na putevima

 U većem dijelu BiH saobraća se po mokrom i klizavom kolovozu. Zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolovozu, apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Dodatno, upozoravamo i na odrone zemlje i kamenja, kao i na srušena stabla i granje na kolovozu.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralni put M-17 lokalitete: Donji Hadžići, Drivuša i Konjic (kod mosta), zatim magistralni put M-5 Donji Vakuf-Turbe (most Komar), kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica. Na mjestima izvođenja radova saobraća se jednom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj sužen kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se na ovom prelazu, tokom dana, saobraća sporije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: