Servisne informacije za 21.11.2017

U Kalesiji i okolnim mjestima jutro je pretežno oblačno. Temperatura u 8 sati iznosila je minus 2 stepena celzijusa, relativna vlažnost zraka 100 procenata, atmosferski pritisak 990 hektopaskala. Danas u Hercegovini sunčano uz malu naoblaku. U Bosni prije podne umjereno oblačno, a u poslijepodnevnim satima prolazno pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni većinom slab južnog i jugozapadnog smjera, u Krajini umjereno jako jugo. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12°C.

Biometeorološke prilike djelimično će biti lošije, pretežno u Bosni, kao posljedica prolaska slabije izraženog pogoršanja. Moguće su reakcije na promjenu vremena u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije, nesanice. Sa približavanjem noći opšta slika će se popraviti.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 47 pregleda.

Smeće se odvozi iz naselja Memići – od riječice Tavne, škola u Memićima do Rileta, Šahbazi i Muratovići – AERODROM, Babina Luka, Donje Hrasno i zaseok Brdo, Spreče, Mujdani, Dubnica Gornja  i Dubnica Donja i Hamzići u Miljanovcima.

Stanje na  putevima TK

R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja Zbog rekonstrukcije kolovoza na regionalnom putu R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja, od raskrsnice za Brnjičane do raskrsnice za Moranjce,  od 07 do 19 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R – 469 Živinice – Međaš Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih cesta R – 469 i R – 470, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Požar

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata vatrogasne jedinice osim nekoliko tehničkih intervencija , VJ Gradačac imala je intervenciju na gašenju vozila koje se zapalilo na  putu za Tramošnicu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: