Servisne informacije za 21.08.2017

U Kalesiji je jutros promjenjivo oblačno sa kraćim sunčanim intervalima. Temperatura u 8 sati iznosila je 15 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 98 procenta, atmosferski pritisak 992 hektopaskala. Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više oblačnosti je prije podne. U jutarnjim satima u istočnim područjima Bosne sa slabom kišom. U Hercegovini sunčano uz malu naoblaku. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C, na jugu zemlje od 27 do 31°C.

Bioprognoza

Uz povoljnije biometeorološke prilike većina populacije će osjetiti olakšanje, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će biti manje izražene.

Odvoz smeća

Smeće se danas odvozi iz naselja Miljanovci, Hamzići, Pezići, Gaj do Sarača, Babina Luka, Donje Hrasno, Spreče, Mujdani, Donji Rainci od stadiona Pedića i Zates.

Stanje na  putevima TK

M – 4 Simin Han – Donje Caparde  Zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci na magistralnom putu  vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

R – 471 Lukavac – Banovići Zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac – Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

Požari

19.08.2017

Općina Banovići. Vatrogasna jedinica općine Banovići, imala je intervenciju na gašenju požara u mjestu Pribitkovići, gdje je gorjelo cca sedam dunuma šume i niskog rastinja. Požar je ugašen.

Općina Lukavac. Vatrogasna jedinica općine Lukavac, imala je dvije intervencije, i to:

– gorjelo je nisko rastinje, u ulici Armije BiH, kod firme Junuzović, te

– u mjestu Bistrac, gdje je kod mezarja, gorjelo nisko rastinje. Požari su ugašeni.

Općina Gradačac. Vatrogasna jedinica općine Gradačac, imala je intervenciju na gašenju požara u nasejju Donje Krečane, gdje je  gorjelo cca pet dunuma šume i niskog rastinja. Požar je ugašen.

Grad Tuzla. Profesionalna vatrogasna jedinica grada Tuzla, imala je dvije tehničke intervencije.

Općina Srebrenik. Vatrogasna jedinica općine Srebrenik, imala je dvije tehničke intervencije, gdje su vršili dostavu pitke vode, za naselje Tinja Gornja.

20.08.2017

Općina Srebrenik.Dana 19.08.2017. godine, VJ Srebrenik je imala dvije intervencije na gašenju požara i to u naselju Gornji Srebrenik gdje je gorjelo nisko rastinje na manjoj površini i naselje Babunovići – Šuljci gdje je gorjela divlja deponija smeća. Požari su lokalizirani i ugašeni.

21.08.2017

Općina Srebrenik. VJ općine Srebrenik imala je intervenciju na gašenju požara, divlja deponija smeća u naselju Čekanjići.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: