Servisne informacije za 19.09.2017

U Kalesiji i okolnim mjestima jutro je umjereno oblačno. Temperatura u 8 sati iznosila je 12 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 98 procenata, atmosferski pritisak 982 hektopaskala. Danas će naoblačenje sa zapada u Bosni i Hercegovini usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jači pljuskovi se očekuju u Hercegovini, Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar u većem dijelu zemlje umjerene jačine južnog smjera, sredinom dana sa mogućim jakim udarima juga. Na sjeveru Bosne vjetar istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 23°C.

Prema informacijama iz PS Kalesija u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nesreća u Ćivama u kojoj su dva lica lakše povrijeđena.

Zbog planiranih isključenja odnosno ograničenja radi održavanja, remonta, priključenja novih kupaca kao i drugih investicijskih radova, sutra, u srijedu 20. septembra, doći će do obustave isporuke električne energije u Gornjim Raincima u periodu od 9 do 15 sati.

Smeće se danas odvozi iz naselja Gojčin, Jelovo brdo, Jajići, Brda, Hrvačići, Seljublje, Gornje Hrasno, Paraći, Dedajići, Zulfići i ŠehićiLipovice, Meškovići, Bukvari, Barčići i Iibralići.

Bioprognoza

Biometeorološka prognoza je nepovoljna za veći dio zemlje. Nestabilno vrijeme, uz dosta svježije jutro u unutrašnjosti i na sjeveru, kod osjetljivih osoba može uzrokovati jačanje tegoba, stoga je neophodno biti oprezniji, povesti računa o primjerenom odijevanju i ne izlagati se suvišnim naporima. Opšta slika će biti nešto ljepša u Hercegovini.

Stanje na putevima

Prema podacima prikupljenim u našem informativnom centru, na putevima u BiH jutros se saobraća bez vanrednih ograničenja. Kolovoz je mokar u sjeverozapadnim krajevima, dok se u ostatku zemlje saobraća po pretežno suhom kolovozu. Povremeno pojačana frekvencija vozila u jutarnjim satima, bilježi se u gradskim centrima. Na ostalim putevima saobraća se umjerenim intenzitetom. Magla mjestimično smanjuje vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i preko planinskih prevoja, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Sporije se saobraća na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Na ovim mjestima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Pale, Odžak-Donji Svilaj, Stupari–Kladanj, Simin Han-Kalesija, Živinice-Međaš, Srebrenik-Donja Orahovica i Banja Luka-Turbe.

Na graničnim prelazima, ovoga jutra nisu zabilježena duža zadržavanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: