Servisne informacije za 17.10.2017

U Kalesiji i okolnim mjestima jutro je sunčano sa mjestimičnom maglom po kotlinama. Temperatura u 8 sati iznosila je 8 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 100 procenata, atmosferski pritisak 998 hektopaskala. Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne će biti magle po kotlinama i uz riječne tokove u Krajini, sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20°C i 26°C.

Prema informacijama iz PS Kalesija, u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nesreća u Kalesiji, u kojoj je jedno lice lakše povrijeđeno.

Smeće se danas odvozi iz naselja  Gojčin, Jelovo Brdo,Jajići, Brda, Hrvačići, – AERODROM, Seljublje, Gornje Hrasno, Paraći, Dedajići, Zulfići, Šehići, Lipovice, Meškovići, Bukvari, Barčići, Ibralići.

Stanje na  putevima TK

R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja Zbog rekonstrukcije kolovoza na regionalnom putu R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja, od raskrsnice za Brnjičane do raskrsnice za Moranjce,  od 07 do 19 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R – 469 Živinice – Međaš Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih cesta R – 469 i R – 470, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Požari

U protekla 24 sata, vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona, pored jene tehničke (PVB Tuzla) imale su i jednu intervenciju na gašenju požara i to:

– PVJ Živinice je imala intervenciju na gašenju požara na divljoj deponiji smeća (gume i nisko rastinje) u naselju Ciljuge. Požar je lokalizovan i ugašen.

NUS

„B“ tim za deminiranje FUCZ/KUCZ Tuzla nastavio proces deminiranja na zadatku „Pribitkovići 3.“ na području općine Banovići.

„B“ tim za deminiranje FUCZ Žepče i Mašinski tim FUCZ  nastavili su proces deminiranja na zadatku „Kalesija Grad –  Olanovica 1 d“ na području općine Kalesija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: