Servisne informacije za 16.10.2017

U Kalesiji i okolnim mjestima jutro je sunčano uz malu oblačnost. Temperatura u 8 sati iznosila je 7 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 100 procenata, atmosferski pritisak 1000 hektopaskala. Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne će biti magle u Krajini, sjevernim područjima i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19°C i 26°C.

Prema informacijama iz PS Kalesija u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nesreća, u kojoj je jedno lice lakše povrijeđeno.

Smeće se danas odvozi iz naselja Olanovica, Carska Bašta, Katanovići, Paljevine i ul. Senada Požegića, Vukovije Gornje- Masle, Ćive, Džafići, Rainci Gornji, Pilavdžići, Gutići, Međaš, Dolina.

Kvalitet zraka

Kvalitet zraka za dan 15.10.2017 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Živinice. Kvalitet zraka za dan 15.10.2017 godine odgovarao je kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka na lokalitetu Lukavac, dok se na lokalitetu Mobilna Teočak ne može ocijeniti.

Stanje na  putevima TK

R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja Zbog rekonstrukcije kolovoza na regionalnom putu R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja, od raskrsnice za Brnjičane do raskrsnice za Moranjce,  od 07 do 19 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R – 469 Živinice – Međaš Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih cesta R – 469 i R – 470, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Požari

U protekla 24 sata, vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona, pored nekoliko tehničkih imale su i dvije intervencije na gašenju požara i to:

Grad Tuzla, PVJ Tuzla imala je jednu intervenciju na gašenju požara, deponija smeća u naselju Dragodol.

Općina Gradačac, VJ Gradačac imala je jednu intervenciju na gašenju požara, pomoćni objekat u naselju Vučkovci.

Požari su  lokalizovani i ugašeni.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: