Servisne informacije za 15.08.2017

Prema izvještaju PS Kalesija u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nesreća u Gornjim Vukovijama u kojoj su tri osobe povrijeđene. Počinje su i dva krivična djela u Donjim Vukovijama i Jeginovom Lugu.

Smeće se danas odvozi iz naselja   Memići – od riječice Tavne, od škole u Memićima lijeva strana do Rileta, Šahbazi i Muratovići – Gornji Rainci od Begove pekare desna strana do stadiona G. Rainci (Ciglana), Gornja Kalesija- Kadrići, Jusupovići, Pahunjak.

U Kalesiji je jutros oblačno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 16 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 98 procenata, atmosferski pritisak 992 hektopaskala. Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnosti. Prije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne sa maglom i niskim oblacima. Dnevne temperature od 25 do 31, na jugu od 30 do 34 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza je povoljna, stoga bi se većina stanovništva trebala osjećati ugodnije. Osjetljive osobe neće imati izraženijih tegoba, vezanih uz njihove bolesti.

Stanje na cestama

Uslovi za vožnju jutros su povoljni, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima. Vozače upozoravamo na povećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju. Bez obzira na povoljne uslove, savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju na putevima.

Povodom praznika Velike Gospe, pojačan intenzitet saobraćaja, kao i veliki broj pješaka hodočasnika, danas se očekuje na putevima u Hercegovini, a posebno na prilaznim putevima prema Međugorju. Vozače molimo za strpljenje i pojačan oprez.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-17 Maglaj-Žepče, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-17/3 Buna-Stolac.

Pojačan je promet na graničnim prelazima, ali trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo, za međunarodni promet vozila, privremeno su otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Vozače napominjemo da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: