Servisne informacije za 08.08.2017

U Kalesiji i okolnim mjestima jutro je umjereno oblačno. Temperatura u 8 sati iznosila je 21 stepen celzijusa, relativna vlažnost zraka 95 procenata, atmosferski pritisak 989 hektopaskala. Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 29 do 34, na jugu od 35 do 38 stepeni.

Iz PS Kalesija saopštili su da se u protekla 24 sata dogodila saobraćajna nesreća u Hrvačićima. U ovoj saobraćajnoj nesreći jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede.

Biometeorloška prognoza

Tokom prijepodneva će biti ugodnije u odnosu na drugi dio dana. Planirane aktivnosti trebali bi provoditi u jutarnjim satima, a poslije podne izbjegavati duže boravke na otvorenom obzirom da će biti sparno. Neophodno je povesti brigu o zaštiti od vrućine i sunca, osobito djece, starijih osoba i hroničnih bolesnika.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice Tuzlanskog kantona, kvalitet zraka za dan 07.08.2017. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac i Živinice dok na lokalitetu mobilna: Doboj Istok nije moguće ocijeniti kvalitet zraka.

Stanje na  putevima TK

M – 4 Simin Han – Donje Caparde  Zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci na magistralnom putu  vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

R – 471 Lukavac – Banovići Zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac – Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite na području Tuzlanskog kantona, vatrogasne jednice su u protekla 24 sata pored nekoliko tehničkih imale i tri intervencije na gašenju požara i to na području grada Tuzle gdje su u ulici Bogumilska i naselju Šićki Brod gorjele divlje deponije smeća i na području općine Lukavac, u naselju Koksara gdje je takođe gorjela divlja deponija smeća. Požari su lokalizirani i ugašeni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: