Servisne informacije za 03.10.2017

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano sa mjestimičnom maglom po kotlinama. Temperatura u 8 sati iznosila je 5 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 99 procenata, atmosferski pritisak 992 hektopaskala. Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne naoblačenje u Krajini, a u ostatku zamlje do kraja dana ili u večernjim satima. Krajem dana kiša se očekuje u Krajini, a u večernjim satima i u Posavini, centralnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar, slab do umjeren, jugozapadni. U večernjim satima vjetar, na sjeveru Bosne, u skretanju na sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 19 do 25 stupnjeva.

Prema informacijama iz PS Kalesija u protekla 24 sata počinjeno je jedno krivično djelo, a u pitanju je  nasilje u porodici u Donjim Vukovijama.

Bioprognoza

Nakon ugodnijeg prijepodneva, biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati u drugom dijelu dana. Tegobe kod osjetljivih osoba biće izraženije usljed promjene vremena. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, nervoza i problemi sa snom. Opšta slika će biti ljepša na jugu zemlje.

Ocjena kvaliteta zraka

Kvalitet zraka za dan 02.10.2017 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, Živinice.

Stanje na  putevima TK

R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja Zbog rekonstrukcije kolovoza na regionalnom putu R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja, od raskrsnice za Brnjičane do raskrsnice za Moranjce,  od 07 do 19 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R – 469 Živinice – Međaš Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih cesta R – 469 i R – 470, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Požari

Grad Tuzla: Vatrogasna jedinica grada Tuzla imala je intervenciju na gašenju dva požara , nisko rastinje u mjestu Moluhe i  nisko rastinje u mjestu Bećarevac. Opožarena površina oko pola duluma.

Opština Kalesija: Vatrogasna jedinica Kalesija imala je jednu intervenciju na gašenju niskog rastinja i stabla u mjestu Jajići.Opožarena površina dvjesta metara kvadratni. Zbog nepristupačnosti terena koristili su naprtnjače.

Opština Živinice: Vatrogasna jedinica Živinice imala je jednu intervenciju na gašenju jedne kuće u mjestu Višća .

Svi požari su lokalizovanj i ugašeni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: