Saobraćaj u BiH se odvija po pretežno suhom kolovozu

Prema podacima prikupljenim u našem informativnom centru, saobraćaj se ovoga jutra na putevima u BiH odvija bez dužih zastoja po pretežno suhom kolovozu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozače molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.

Danas do 17 sati izvode se radovi na sanaciji rasvjete u tunelu Ustirama na magistralnom putu M-16.2 Prozor-Jablanica. Saobraćaj  se za vrijeme izvođenja radova, odvija jednom trakom naizmjenično.

Počeli su i radovi na redovnom održavanju magistralnog puta M-16.2 na dionici Prozor-Bugojno, gdje se saobraća usporeno uz povremene kraće obustave.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit zbog klizišta i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. Ostala vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz povremene obustave saobraćaja do 30 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce:Gračanica-Lukavac, Priboj-Simin Han, Banja Luka-Čelinac  i Ključ-Sanski Most.

Na  graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.