Saobraćaj u BiH odvija se po pretežno mokrom i klizavom kolovozu

Na putevima u BiH saobraća se bez dužih zastoja po pretežno mokrom i klizavom kolovozu.Izuzetak su dionice u južnim krajevima gdje je kolovoz suh. Zbog novih padavina povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz. Vozače molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na dionici M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine).

Danas počinju sanacioni radovi na dionici M-16.4 Bugojno-Novi Travnik na lokalitetu Rostovo. Saobraćaj se za vrijeme izvođenja radova odvija jednom trakom naizmjenično uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog sanacionih radova, sporije se saobraća i na dionicama autoputeva A-1 Lepenica-Tarčin (na  izlazu iz tunela Grab) i Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim  magistralnih puteva: M-17 Jablanica-Mostar, M-18 Živinice-Šićki Brod,  M-18 Priboj-Simin Han i M-5 Bihać-Izačić, kao i puteva na području  Prozora (M-16.2), Olova (M-18) i Livna (M-6.1).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GPOrašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: