Saobraćaj se odvija po vlažnom kolovozu uz pojačan promet vozila

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se ovoga jutra odvija po vlažnom, odnosno mokrom kolovozu, uz pojačan promet vozila. Jutros vozačima skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle, te na djelimično vlažne i klizave kolovoze u tim područijima. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Tarčin zbog radova na redovnom održavanju, kroz tunele “Vis”, “25.novembar” i “Grab” saobraća se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno. Na istoj dionici A-1 (u mjestu Treševine) u toku su radovi na sanaciji klizišta. Molimo vozače da na pomenutim lokacijama autoputa znatno smanje brzinu i poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Kraći zastoji u odvijanju saobraćaja mogući su i na dionicama: Bugojno-Kupres, Kiseljak-Busovača, Kladanj-Olovo, Ustikolina-Goražde, Čapljina-Doljani i Ključ-Sanski Most.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Do kraja mjeseca izvode se radovi na GP Gorica-Vinjani Donji tako da se na ovom prelazu saobraća usporeno, te se preporučuje korištenje drugih prelaza.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: