Saobraćaj se odvija po suhom kolovozu bez dužih zastoja

Saobraćaj se ovoga jutra na putevima u BiH odvija bez dužih zastoja. Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Izuzetak su dionice u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima intenzitet saobraćaja pojačan. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila napominjemo da se kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila nakratko isključe iz saobraćaja kako bi se izbjegla rizčna preticanja.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na dionici M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine).

U toku su radovi na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin (na izlazu iz tunela Grab), pa se saobraća usporeno-jednom trakom. Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani.

Zbog sanacionih radova, sporije se saobraća i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-18 Priboj-Simin Han i  M-4 Simin Han-Kalesija.

Zbog aktivnog klizišta na regionalnom putu R-414 Karanovac-Skender Vakuf (u mjestu Ljubačevo), saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Na  graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: