Saobraćaj se odvija po suhom kolovozu bez dužih zastoja

Saobraćaj se ovoga jutra na putevima u našoj zemlji odvija bez dužih zastoja. Kolovoz je suh, a frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana u gradskim centrima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.  Na mjestima izvođenja sanacionih radova saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

U toku su radovi na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin na izlazu iz tunela Grab, gdje se saobraćaj odvija usporeno jednom saobraćajnom trakom. Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani.

Na magistralnim putevima sa aktuelnim sanacionim radovima saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo dionice: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Buna-Tasovčići, M-17 Nemila-Topčić Polje,  M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Kalesija, kao i puteve na području  Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18) i Livna (M-6.1).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GPOrašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: