Saobraćaj se odvija nesmetano bez vanrednih ograničenja

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Ponegdje u kotlinama i uz riječne tokove ima magle, pa je vidljivost mjestimično smanjena. Vozačima se savjetuju da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

 Zbog radova u tunelu “Karaula” na dionici magistralnog puta M-17 Žepče-Maglaj, od 22 do 07.00 sati moguće su povremene kraće obustave saobraćaja.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćanja. Izdvajaju se dionice: Bugojno-Kupres, Kiseljak-Busovača, Ustikolina-Goražde, Čapljina-Doljani i Ključ-Sanski Most.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Na GP Gorica-Vinjani Donji, zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza, do 01.06. saobraća se usporeno. Preporučuje se korištenje drugih graničnih prijelaza.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.