Saobraćaj se odvija bez dužih zastoja po mokrom kolovozu

Na većini putnih pravaca u BIH jutros se saobraća bez dužih zastoja po vlažnom ili mokrom kolovozu. Izuzetak su dionice u južnim krajevima gdje je kolovoz suh. Frekvencija vozila je umjerenog intenziteta, osim dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima intenzitet saobraćaja pojačan. Zbog novih padavina vozače upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Molimo za maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na dionici M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine).

Na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac, svakodnevno u vremenu od 14 do 14:30 sati izvode se minerski radovi, zbog čega dolazi do obustava saobraćaja.

Na dionici autoputa A-1 Tarčin–Vlakovo (kod izlaza za Lepenicu), zbog izvođenja neophodnih sanacionih radova saobraća se preticajnom trakom.

Zbog radova na izgradnji vijadukta na dionici autoputa Banja Luka-Bosanska Gradiška, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani.

Radovi povremeno usporavaju saobraćanje i na magistralnim putevima: M-16.4 Bugojno-Novi Travnik, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-17 Jablanica-Mostar, M-18 Živinice-Šićki Brod, M-5 Bihać-Izačić i M-1.8 Srebrenik-Orašje.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: