Saobraćaj se odvija bez dužih zastoja, frekvencija vozila umjerenog intenziteta

Jutros se na putevima u našoj zemlji saobraća bez dužih zastoja po pretežno suhom  kolovozu. Frekvencija vozila je umjerenog intenziteta, osim u gradskim centrima gdje je intenzitet saobraćaja pojačan u jutarnjim satima. Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.

Radovi na deminiranju terena izvode se na magistralnom putu M-1.8 Orašje-Lončari u mjestu Dusine. U vremenu od 07 do 15 sati, moguće su povremene polusatne obustave saobraćaja.

Zbog izvođenja radova za projekat sanacije tunela Crnaja na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica, saobraćaj se u tunelu odvija naizmjenično, jednom trakom.

U toku su sanacioni radovi na dionici M-5 Tranzit kroz Sarajevo. Saobraćaj je obustavljen za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz povremene obustave saobraćaja do 30 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce:Lašva-Topčić Polje, Čapljina-Ljubuški, Priboj-Simin Han, Banja Luka-Čelinac  i Ključ-Sanski Most.

Na  graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: