Saobraćaj se odvija bez dužih zastoja

Saobraćaj se ovoga jutra na većini putnih pravaca u BiH odvija bez dužih zastoja. Kolovoz je mjestimično vlažan, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle. Vozače molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Povodom vjerskog praznika Kurban-bajrama, večeras do ponoći, na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija na teritoriji FBiH.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na dionici M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine) i regionalnim putevima R-448 Goražde-Čajniče (kod mjesta Zupčići) i R-465 Maglaj-Zavidovići (Krsno Polje).

Zbog minerskih radova, do povremenih obustava saobraćaja dolazi u vremenu od 14 do 14:30 sati na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac i u vremenu od 09 do 10 i od 13 do 15 sati, na magistralnom putu M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub.

Na putevima gdje su u toku sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Izdvajamo dionice: M-16.4 Bugojno-Novi Travnik, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-17 Jablanica-Mostar ,M-16 Jajce-Banja Luka i M-5 Bihać-Izačić.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: