Saobraća se po vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila

U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila. Slabije magle ima mjestimično, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja.

Zbog sanacije dijela kolovoza na dionici autoputa A-1 Tarčin-Lepenica, iza tunela Vis u dužini od 1 km, saobraća se preticajnom trakom. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Povremene polusatne obustave, zbog deminiranja terena, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-1.8 Lončari-Orašje (u mjestu Dusine, 08-16 sati) i M-4 Teslić-Jelah (na lokalitetu Vrela, 08-16 sati).

Zbog minerskih radova danas od 12 do 17 sati saobraćaj će se povremeno obustavljati (do 5 minuta) na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla (Poljice-Gavrići), na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Danas se izvode radovi na ugradnji brojila prometa na magistralnim putevima M-4 Donja Orahovica-Šićki Brod(Lukavac) i M-18 Šićki Brod-Živinice (Živinice). Vozila će saobraćati jednom trakom naizmjenično, uz povremene obustave do 15 minuta.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve:  M-16 Donji Vakuf-Bugojno, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-5 Busovača-Kiseljak, M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, M-17 Blažuj-Tarčin i M-18 Priboj-Simin Han.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.