Saobraća se po suhom kolovozu

U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se po suhom kolovozu, uz slabiji promet vozila. Upozoravamo na mjestimično jače udare vjetra i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj je zatvorena petljaMahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

Do povremenih polusatnih obustava zbog deminerskih radova dolazi od 07 do 15 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje u mjestu Dusine.

Na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica u toku su geodetski i istražni radovi za projekat sanacije tunelaCrnaja, dok se na magistralnom putu M-16 Bugojno-Kupres izvode radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Kupreška vrata. U oba tunela saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Prozor-Bugojno, Priboj-Simin Han, Banja Luka-Čelinac i Ključ-Sanski Most, kao i magistralni put M-5 Sarajevo tranzit, te magistralne puteve na području Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Na  graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: