Saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, uz umjeren promet vozila

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, uz umjeren promet vozila. Apelujemo na vozače da voze oprezno i da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su tokom dana na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Na autoputu A-1 Vlakovo-Tarčin zbog neophodnih radova na mostu M-2 i kroz tunele Grab, 25 novembar i Vissaobraća se jednom trakom (preticajnom). Molimo vozače da na ovom dijelu autoputa voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralne puteve: M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac,  M-18 Priboj-Simin Han i M-5 Rakovica-Kobiljača, kao i magistralne puteve na području Gračanice (M-4), Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Na graničnim prelazima Doljani i Izačić ovoga jutra pojačan je izlazak vozila iz BiH (zadržavanja do 30 minuta). Zbog radova na GP Orašje-Županja na području Hrvatske, moguće je sporije saobraćanje na ovom graničnom prelazu.

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: