Saobraća se nesmetano i bez vanrednih ograničenja

Na većini putnih pravaca u BIH saobraća se nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog neophodnih radova, danas od 08 do 18 sati planirana je obustava saobraćaja u preticajnoj traci dionice autoputa   A-1 Drivuša-Kakanj (od petlje Drivuša do nužnog prelaza). Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška (zbog izgradnje vijadukta) za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

I danas će se, zbog sanacionih radova, u tunelu Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic) saobraćati naizmjenično- jednom trakom.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene sgnalizacije, a izdvajamo putne pravce: Jablanica-Mostar, Buna-Tasovčići, Nemila-Topčić Polje, Banja Luka-Čelinac, Priboj-Simin Han, Rakovica-Kobiljača, kao i puteve na području Gračanice (M-4), Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BIH čeka se oko sat vremena, dok su na ostalim graničnim prelazima zadržavanja, za sada, do 30 minuta. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno na prelazima na jugu zemlje. Danas će, u vremenu od 16 do 21 sati, zbog deminerskih radova u Hrvatskoj za saobraćaj biti zatvoren GP Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: