Saobraća se nesmetano i bez vanrednih ograničenja

Prema prikupljenim podacima, jutros se na putevima u BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. S obzirom da je vikend pred nama, tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila na većini putnih pravaca, pa vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da izbjegavaju rizična preticanja. Također, upozoravamo i na povećan broj biciklista i motociklista, posebno u gradskim zonama.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.  Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije:  Olovo-Srednje, Šićki Brod-Srebrenik, Gračanica-Lukavac, Priboj-Simin Han i Ključ-Sanski Most.

Za danas je najavljen početak sanacionih radova na dionici magistralnog puta M-16.2 Gornji Vakuf-Prozor, zbog čega će se saobraćati usporeno, uz moguće kraće obustave.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit zbog klizišta i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.

Do povremenih kraćih obustava saobraćaja, zbog deminerskih radova, od 08 do 16 sati dolazi na dionici M-1.8 Orašje-Lončari u mjestu Dusine.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: