Saobraća se bez dužih zastoja, mogući sitniji odroni

Ovoga jutra na putevima u BiH saobraća se bez dužih zastoja po suhom ili vlažnom kolovozu. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit zbog klizišta i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.

Do povremenih kraćih obustava saobraćaja, zbog deminerskih radova, od 08 do 16 sati dolazi na dionici M-1.8 Orašje-Lončari u mjestu Dusine.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija. Izdvajamo dionice: Kaonik-Busovača, Šićki Brod-Srebrenik, Gračanica-Lukavac, Priboj-Simin Han i Ključ-Sanski Most.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: